Няколко причини да изберем Flickr пред Facebook

 Flickr изобщо не е толкова популярен в България, както facebook. Докато отрочето на Марк Зукърбърг заема позицията на най-посещавания сайт в страната, социалната мрежа за споделяне на снимки и видео от Yahoo! е едва 40-та. Но що се отнася до това къде да качим снимките си, има няколко сериозни причини в полза на Flickr.

+ Facebook не предлага опции за лиценз на вашите снимки. Той е изцяло ориентиран към хората и социалните им контакти. Там снимките са само средство за постигането тази цел. Въпреки, че можете да настроите най-различни рестрикции върху споделянето на снимки (кой кои ваши снимки и албуми да може да вижда, дали може да ви тагва и т.н.), на практика веднъж качена там, всяка снимка може да бъде свалена свободно.

+ Ако държите на качеството на изображението, значи определено трябва да забравите за facebook. При качването снимката е автоматично намалена, преименувана и тотално осакатена. При Flickr нещата стоят доста различно. Всички оразмерявания за различните прегледи на снимките са съобразени така че да не намаляват качеството на вашата снимка.

+ Flickr е ориентиран към споделянето на снимки. Съответно там няма клюки, статуси, fan pages, апликации, ферми… Там има снимки, колажи, видеа, криейтиви. Всички опции на сайта се въртят около тях: разглеждане, групиране в галерии, сетове и колекции… Менюто “Explore” е един истински прозорец към света: чрез него ще достигнете до снимки направени на всяка точка на земното кълбо и ще срещнете изключителни фотографии само с един клик.

– Има обаче и един голям минус (в сравнение с facebook… и не говоря за това, че всички са във fb и едва ли ще ви последват във flickr) – ако искате да качвате маса снимки и да развивате профила си, ще трябва да си платите. Но 24.95$ на година не ми се струва чак толкова голям минус. ;-)

One thought on “Няколко причини да изберем Flickr пред Facebook

Why not join the conversation?